Diggiloo är redo för Mariestad - men inväntar svar

Musik
PUBLICERAD:
Om Diggiloo blir av eller inte beror på besked från kulturministern och Folkhälsomyndigheten, men artisterna är redo för showen. Foto: Anna-Lena Ahlström
Många stora festivaler och konserter har redan ställts in. Sommarturnén Diggiloo väljer dock att hålla ut och inväntar besked fram till den 1 juli.

Egentligen skulle Diggiloo ha gästat Alhagen i Mariestad redan i fjol. Sedan kom pandemin och i maj förra året kom nyheten om att hela sommarturnén ställdes in. Istället skulle man återkomma i år. Och det är Diggiloo, enligt ett pressmeddelande, redo för.

– Om producenten får klartecken av FHM/Amanda Lind, dvs besked senast 1 juli, skriver pressansvarige Magnus Stråberg.

Så beroende på svar från Folkhälsomyndigheten och kulturministern kan det alltså bli sång och musik med start i Malmö den 4 juli. Turnéstoppet i Mariestad är planerad till den 5 augusti 2021.

– Föreställningen har faktiskt redan repats i flera vändor, vid olika tillfällen under senvåren 2020, skriver pressansvarig för Diggiloo.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.