Hoppa till huvudinnehållet

Mer plats för vovvar när hunddagiset dubblar sin yta

Publicerad:
Fastighetsägaren Tommy Westman och Rebecka Högegård som driver hunddagiset, tror båda att verksamheten passar bra i de nya lokalerna.
Fastighetsägaren Tommy Westman och Rebecka Högegård som driver hunddagiset, tror båda att verksamheten passar bra i de nya lokalerna. Foto: Charlotte Ferneman

Hunddagiset Mariestad har länge varit mer än bara ett dagis. Förutom kurser och behandlingar har även pälsvård varit en del av utbudet.

Nu växer verksamheten ytterligare genom att flytta in på Milstensgatan, där det görs plats för bland annat en hundpool.

Rebecka Högegård startade Hunddagiset Mariestad, som då höll till i lokalerna bakom systembolaget 2017. För tre år sedan flyttade verksamheten upp till Johannesberg där den har blivit kvar.

Förutom platser för upp till 30 hundar är en stor del av verksamheten även rehabilitering, friskvård samt kurser för både hundar och dess ägare. Genom att flytta in i Nike Techs gamla lokaler på Milstensgatan ska den delen av verksamhet utökas.

– Vi kommer att få en större träningshall. Den blir 260 kvadratmeter i jämförelse med de 100 kvadratmeter vi har nu. Det ska även byggas en hundpool både för att simma själv och med instruktör, säger Rebecka Högegård.

Pågår över sommaren

Att ha ett hundsim i Mariestad är något som både Rebecka och de kunder hon varit i kontakt med är positiva till.

– Det finns inget hundsim i Skaraborg så det är roligt att vi bygger ett. Närmaste hundpool ligger en timma bort med bil, det är väldigt långt om man vill träna en gång i veckan, säger Rebecka.

Någon exakt tidsplan är inte uppsatt för bygget, men efter sommaren hoppas Rebecka att bland annat träningshallen ska vara klar.
Någon exakt tidsplan är inte uppsatt för bygget, men efter sommaren hoppas Rebecka att bland annat träningshallen ska vara klar. Foto: Charlotte Ferneman

I lokalen kommer det dessutom finnas ett nytt behandlingsrum med vattentrask, det vill säga ett löpband i vatten, och en tillbehörsbutik med sådant som hör till verksamheten.

– Det här är ett projekt som kommer pågå över sommaren, men någon exakt tidsplan har vi inte riktigt, säger Rebecka.

Kvar på Johannesberg

Träningshallen kommer framförallt att användas till kurser. Ytan kommer att täckas med konstgräs och hallen kommer vara en möjlighet att både träna på egen hand eller med instruktör.

– Det är alltid bra med större utrymme. Det är det många i Mariestad och hela Skaraborg som tävlar och tränar på hög nivå, det här ger dem en ny möjlighet att träna.

– Lokalerna har stått tomma i ett år. Vi har haft intressenter, men det är ingen som velat satsa. Det gäller att hitta någon som passar och brinner för det den gör, säger fastighetsägaren Tommy Westman.

Själva hunddagiset kommer fortsätta husera i lokalerna vid Johannesberg.

I nuläget har lokalen vid Johannesberg plats för 30 hundar, när de nya lokalerna är klar hoppas hunddagiset kunna öka sina platser med ytterligare 14 hundar.
I nuläget har lokalen vid Johannesberg plats för 30 hundar, när de nya lokalerna är klar hoppas hunddagiset kunna öka sina platser med ytterligare 14 hundar. Foto: Charlotte Ferneman

– I samband med att vi flyttar träningshallen och rehabiliteringen kommer det bli mer plats på dagiset. Jag räknar med att det blir uppemot 14 nya platser, säger Rebecka.

Nytt namn

Att ha verksamheten i två olika lokaler tror Rebecka inte kommer ha någon större betydelse.

– Det enda är att det kommer bli lite lugnare vid dagiset eftersom det blir mindre spring.

Totalt kommer hunddagiset ha 944 kvadratmeter att tillgå, varav 460 tillkommit i och med lokalen vid Milstensgatan.

Expansionen innebär inte bara större yta, namnet på verksamheten har också bytts ut till Briljant hund.

– Vi har vuxit ur namnet Hunddagis Mariestad för längesedan. Nu är vi mer än bara ett dagis, säger Rebecka.

Pälsvård, rehabilitering, friskvård, utbildning och träning. Under åren har verksamheten blivit mer än bara ett hunddagis.
Pälsvård, rehabilitering, friskvård, utbildning och träning. Under åren har verksamheten blivit mer än bara ett hunddagis. Foto: Charlotte Ferneman

Artikeltaggar

Djur och naturHundJohannesbergMariestadMilstensgatan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.