Stopp för tankning vid vätgasstationen

Motor
PUBLICERAD:
Harald Bouma, arbetsmiljösamordnare vid Vänerenergi.
Foto: Charlotte Ferneman
Sedan förra veckan går det inte att tanka vid vätgasstationen i Mariestad.
– Det var ett litet haveri, säger Harald Bouma vid Vänerenergi.

Förra veckan blev det stopp i tankstationen för vätgas som finns vid den södra infarten till Mariestad.

Det handlar, enligt Harald Bouma, om några filter som behöver bytas. Dessutom måste en vätgassensor bytas ut. Den visade på felaktiga värden.

– Då var det bara att stänga tankstationen, säger Harald Bouma.

Därmed går det inte att tanka de 14 bränslecellsbilar som kommunen leasar och som används inom hemtjänsten samt i bilpoolen. Dessutom är det ett antal privatpersoner som tankar sina fordon vid stationen.

I början av veckan var tekniker från firman som sköter servicen på stationen på plats och försökte få anläggningen i drift igen.

– De upptäckte några följdfel och fick åka tillbaka för att hämta delar, säger Harald Bouma och tillägger:

– Vi hoppas att felen ska vara åtgärdade så att det går att tanka igen under fredagen, men det är inget vi kan lova just nu.

Danmark

Harald Bouma säger att situationen känns obekväm.

– Vi ser gärna att det kommer ytterligare en tankstation för vätgas i Mariestad, vi är inte rädda för konkurrens. Det är även ett problem att vi inte kan få tag på servicepersonal i Sverige. De som hjälper oss kommer från Danmark och det kan ta tid innan de kommer, speciellt nu i coronatider.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.