Hoppa till huvudinnehållet

Vem vågar öppna ny vätgasstation?

Publicerad:
Foto: Charlotte Ferneman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Skrattade högt när jag läste dagens MT (7/5) om vätgasstationen.

Ansvarig säger att han inte räds konkurrens och att någon annan gärna får öppna en station eftersom det krånglar så mycket.

Ja, nu kanske någon annan möjligen skulle våga finansiera detta utan skattepengar, men från början var det vi som bor här som ”sponsrade” varje tankning med upp mot 5000 kronor på ett eller annat sätt.

Kommunalrådet Abrahamsson som drev detta starkt fick säkert applåder inom partiet och vid sin sida hade han ett fd moderat landstingsråd från norra Sverige som anställts som projektledare, nu blivit näringslivschef.

Jag tror på vätgasen. Men jag tror inte på att kommuner av Mariestads storlek ska hålla på med detta i ett tidigt skede. De ska göra allt för att uppmuntra privata alternativ, men kommunen har uppenbarligen inte haft tillräcklig kompetens. Vänerenergi har gjort så gott de kan, ingen skugga ska falla på dom.

Elbilisten

Artikeltaggar

Insändare