Hoppa till huvudinnehållet

Hansens får vänta på VM-premiären

Publicerad:
Timmy Hansen, och lillebror Kevin, får fortsätta vänta på VM-premiären.
Timmy Hansen, och lillebror Kevin, får fortsätta vänta på VM-premiären. Foto: Privat

Kevin och Timmy Hansen får fortsätta att vänta på årets premiär i rallycross-VM.

På onsdagen bekräftades det att deltävlingen i Höljes flyttas från juli till augusti - och att premiären sker i Barcelona, den 23-24 juli.

Ja, tävlingsschemat för VM-serien i rallycross har ändrats på grund av coronapandemin. Premiären skjuts upp med en månad och Götenekillarna Kevin och Timmy Hansen får därmed vänta till slutet av juli innan säsongen tar fart, då i Barcelona.

Hoppas på publik

Samtidigt flyttas deltävlingen i svenska Höljes från början av juli till den 21-22 augusti. Då finns en förhoppning om att även kunna släppa in publik i en större omfattning.

"Eftersom fans är en så stor del i vad som gör tävlingen så speciell har vi tillsammans med Rallycross Promoter beslutat att senarelägga tävlingen några veckor i hopp om att få välkomna åtminstone en del av dem vid banan, även om det absolut inte finns några garantier med tanke på den rådande situationen", säger Morgan Östlund, general manager för Höljes VM-deltävling.

Rallycross-VM kommer att innehålla totalt åtta deltävlingar den här säsongen.

Artikeltaggar

Kevin HansenRallycrossTimmy Hansen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.