Andersson med framsteg på SM

Motocross
PUBLICERAD:
Sebastian Andersson.
Foto: PRIVAT
Under helgen som passerade avgjordes säsongens andra deltävling i motocross-SM.
Uddevalla stod som arrangör med sin VM-bana och Töreboda MK:s Sebastian Andersson var en av många förare på plats.

Motocross-SM är ett öppet mästerskap och till tävlingarna i Uddevalla kom det förare från hela 14 olika nationer. I deltagarlistorna fanns bland annat flera stora fabriksteam med VM-förare.

– Motocrossen är nedstängd i många europeiska länder på grund av coronapandemin och det finns därför ett stort tävlingsbehov från åkarna, säger TMK:s Roger Andersson.

Sitt livs körning

Töreboda motorklubbs Sebastian Andersson, som gör sin första säsong i elitsammanhang, tävlar i den stora MX1-klassen och i Uddevalla kördes två separata SM-tävlingar.

Den 20-årige TMK-föraren kvalade in till final båda dagarna varav söndagens kvalheat var någonting extra.

– Sebastian klarade kvalgränsen med stor marginal. Det var nog hans livs körning i det kvalet, säger pappa Roger Andersson.

40 förare gick till final under de båda dagarna och för Sebastian Andersson slutade lördagens två finaler med placeringar som åkare 29 respektive 28.

Söndagens finaler slutade med en 25-plats och en 30-plats.

– Första finalen på söndagen var Sebastian med runt 20-plats ett tag och det fanns förhoppningar om en topp 20-placering. Men tempot sjönk lite och han kom in på plats 25 vilket är grymt bra, säger Roger Andersson och fortsätter:

– Vi tar med oss att han går framåt hela tiden. Vi kan inte jämföra oss med de bästa som åker på professionell nivå då Sebastian har ett ”sju till 16-jobb”. Lite mer rutin och tuffhet så kommer han på sikt slåss i toppen.

Tävlingarna i Uddevalla vanns av Tibro MK:s Anton Gole.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.