Så firas studenten på Vadsbogymnasiet

Skola & utbildning | Studenten 2021 | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Studenterna på Vadsbogymnasiet kommer i år att springa ut åt samma håll. Det sker dock med pauser mellan varje klass och antalet anhöriga är begränsade till tre personer.
Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv
Den 11 juni hålls studenten på Vadsbogymnasiet. Det blir ett firande i mindre skala än normalt.
– Vi vill kunna fira, men göra det på ett säkert sätt, säger gymnasiechef Erik Eriksson.

Studentfirandet i Mariestad 2021 blir i princip en upprepning av föregående år. Det hålls klassvisa avslutningsceremonier och få anhöriga tillåts ta emot vid utspringet.

– Många har önskat att det skulle se annorlunda ut, men pandemiläget tillåter inte någon större förändring om firandet ska vara tryggt och säkert, förklarar Erik Eriksson.

På Vadsbogymnasiet har skolledningen till viss del kunnat gå studenterna till mötes. I år kommer alla klasser att springa ut genom huvudingången. Enda undantaget är gymnasiesärskolan, som har sitt utspring mot Alhagen.

Spärrar av

Antalet anhöriga per student har också höjts från två till tre personer.

– Vi spärrar av ett större område runt skolan för att det ska kännas tryggt att komma hit och ta emot sin student utan att behöva stå för nära andra, säger Erik Eriksson.

Utspringen sker klassvis och inleds vid halv elva på förmiddagen och pågår fram till tre på eftermiddagen den 11 juni. Eleverna i årskurs ett och två har sin avslutning dagen före.

Även på Vänergymnasiet hålls utspringen klassvis och med pauser mellan varje grupp. Skolgården har avgränsat och två anhöriga per student släpps in. Dock tillåts syskon stanna vid bilen på parkeringen som har utsikt mot skolan.

Det här förutsätter att smittläget inte försämras. Då kan det bli förändringar i firandet.

Då hålls utspringen

Vadsbogymnasiet

Gymnasiesärskolan 10.30 mot Alhagen, övriga springer ut genom huvudingången:

IN3 (industriteknisk) 10.30

SA3B (samhäll) 11:00

NA3 (natur) 11:30

EK3 (ekonom) 12:00

SA3A (samhäll) 12:30

VO3 (vård och omsorg) 13:00

EE3 (el och energi) 13:30

BF3 (barn och fritid) 14:00

BA3 (bygg och anläggning) 14:30

TE3 (teknik) 15:00

Vänergymnasiet

RL18 (restaurang och livsmedel) 12:30

FT18a (fordon och transport) 12:50

FT18 b (fordon och transport) 13:15

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.