Hoppa till huvudinnehållet

Peterson uttagen till landslagsläger

Publicerad:
Linn Peterson drar återigen på sig landslagsdressen.
Linn Peterson drar återigen på sig landslagsdressen. Foto: Erica Augustsson

Linn Peterson är återigen uttagen i landslaget.

Mellan den 4 och 13 juni samlas Mariestadstjejen och Damkronorna för dubbla landskamper mot Danmark.

– Det är första samlingen sedan i december och första landskamperna sedan i november, så det säger sig självt att varje dag ihop är viktig på vägen mot OS-kvalet, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg.

Linn Peterson har varit ett återkommande inslag i de senaste landslagstrupperna och kommer alltså så förbli. När Damkronorna samlas i Jönköping i nästa vecka för ett tio dagars långt läger är den 27-åriga Mariestad Bois-produkten återigen med i anfallsuppsättningen.

Under lägret kommer de svenska damerna spela två landskamper mot Danmark i Köpenhamn.

– En stor del av truppen är nyss hemkomna från en riktigt bra Olympic camp och vi ser mycket fram emot den här samlingen med is- samt fyspass och landskamper, säger Ulf Lundberg.

Peterson avslutade för två månader sedan en lyckad säsong i Luleå med SM-guld som kronan på verket. Totalt stod Mariestadstjejen för 23 poäng på 44 matcher.

Peterson har ett år kvar på sitt kontrakt med Luleå.

Artikeltaggar

DamkronornaIshockeyLinn Peterson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.