Västtrafik öppnar framdörrarna på bussar i hela Skaraborg

Publicerad:
Från och med måndag finns möjlighet för bussresenärer i hela Skaraborg att stiga på i fram. Foto: Pressbild Västtrafik/Sofie Lahtinen Carlsson

Nu öppnar Västtrafik upp framdörrarna på alla bussar som går i Skaraborg.

Västtrafik håller, tillsammans med sina partnerföretag, på och återöppnar framdörrarna på sina bussar efter att de hållits stängda under pandemin. Det är möjligt genom ett skyddsglas som har placerats runt förarhytten, skriver man i ett pressmeddelande.

”Våra trafikföretag säkerställer genom tester och riskanalyser att skyddsglasen är säkra ur både trafiksäkerhetssynpunkt och ger fullgott smittskydd. Att detta sker på ett säkert sätt för både förare och resenär är högsta prioritet”.

Fler betalar

Framdörrarna på bussarna i Skövde, Skara och Lidköping har redan öppnats. Nu öppnar man även upp på bussarna som går i övriga Skaraborg. Det kommer att ske på söndag och måndag. Anledningen till att man har valt att öppna dörrarna successivt har varit för att säkerställa att allt går smidigt samt för att fånga upp om någonting behöver åtgärdas.

”Vi återöppnar framdörrarna för att förare åter ska kunna ge resenärer en bra service och kontrollera biljetter. Påstigning genom framdörren gör att fler betalar för sig och det är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att driva och utveckla kollektivtrafiken. För de som reser i den och för de som arbetar inom den. Påstigning fram innebär även en minskad risk för trängsel vid på- och avstigning, det blir ett bättre flöde i bussen".

I de områden där man har öppnat framdörrarna har det fungerat bra och har uppskattats av förarna då de fått tillbaka kontakten med sina resenärer.

– Vi tar med oss goda erfarenheter när vi nu öppnar framdörrarna på resterande bussar i Skaraborg, säger Anna Johansson, enhetschef affärsenheten Västtrafik, i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

CoronavirusetHjoKarlsborgKollektivtrafikTibroTrafikVästtrafik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare