Hoppa till huvudinnehållet

Invånare vill ha badbrygga i norra hamn

Publicerad:
Yttre piren i Mariestads hamn kan få både badbrygga och soldäck.
Yttre piren i Mariestads hamn kan få både badbrygga och soldäck. Foto: Charlotte Ferneman

Snart kan yttre piren mellan norra och östra hamnen få både badbrygga och soldäck. Det förordar en invånare i Mariestad som lämnat in ett medborgarförslag.

Frågan ska nu utredas vidare i arbetet med kommunens hamnutvecklingsplan.

– Vi tycker att förslaget är intressant eftersom det skulle kunna göra stället till en attraktivare mötesplats, säger Sven-Inge Eriksson (KD), ordförande i tekniska nämnden.

Nu återstår att ta nya prover för att avgöra vattenkvalitén, utreda hur båt- och skotertrafiken ser ut samt beräkna kostnaderna för projektet.

– Till skillnad från många andra badplatser är det mycket trafik i området. Vi behöver säkerställa att inte badgäster och motorfordon kommer inpå varandra, säger Sven-Inge Eriksson.

Plats för radiostyrt

Nämnden konstaterar att en brygga även skulle underlätta för de som kör radiostyrda båtar och att ett soldäck skulle kunna locka mer folk till en plats där det annars inte brukar vara mycket rörelse.

– I slutändan kanske det inte anläggs både en brygga och ett soldäck utan endast ett av alternativen, säger Sven-Inge Eriksson.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilMariestads hamnMedborgarförslagSven-Inge Eriksson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.