Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelläger i värmen

Publicerad:
Carin Nilsson agerade både spelare och tränare under det två dagar långa lägret.
Carin Nilsson agerade både spelare och tränare under det två dagar långa lägret. Foto: Erik Wallskog

Solsting och padelfeber hade kunnat bli en överhettat kombination, men för 14 spelare blev det snarare ett lyckat recept i dagarna två.

Under helgen har det nämligen arrangerats padel- och tennisläger i Mariestad.

– Det blev en perfekt minisemester, säger Cecilia Rappe från Stockholm.

Grundslag, volleys, smashar och lobbar, ja det har funnits tid att slipa på det mesta under helgen för totalt 14 padel- och tennisspelare. Det då Carin Nilsson och Peter Lindqvist höll i ett kombinerat läger för de båda racketsporterna i hamnen respektive Alhagen.

– Deltagarna fick välja om de ville spela padel, tennis eller båda två. Vi har anordnat läger tidigare, men i Mariestad var det första gången förra året. Det är kul att kunna göra det på hemmaplan, säger Carin Nilsson som fick se olika kunskapsnivåer.

Det krävdes en och annan vattenpaus för att klara värmen.
Det krävdes en och annan vattenpaus för att klara värmen. Foto: Erik Wallskog

– Det har varit väldigt olika hur mycket de hade spelat innan. Några är riktigt duktiga medans andra var med på våra nybörjarkurser så sent som i våras. Det är kul att det kommer nya spelare.

Vad är syftet med lägret?

– Flera av deltagarna kommer utifrån och har andra tränare på sina orter. Förhoppningsvis kan vi komma med lite nya infallsvinklar. Sedan är det väldigt socialt även om vi har fått anpassa oss i och med coronapandemin.

Cecilia Rappe fokuserade på tennis under sina dagar i Mariestad.
Cecilia Rappe fokuserade på tennis under sina dagar i Mariestad. Foto: Erik Wallskog

”Positivt överraskade”

En av lägrets tennisspelande deltagare var Cecilia Rappe från Stockholm.

– Jag och en kompis ville ha en aktivitetshelg, men vi hittade ingenting roligt i Stockholm eller någon annanstans när vi tittade runt. Sedan dök det här upp och vi kände att det kunde bli en rolig grej, säger Rappe som besökte Mariestad för första gången.

– Vi kom hit i fredags och tog en promenad genom Gamla stan. Ingen av oss hade varit här tidigare och vi är positivt överraskade av såväl staden som lägret. Det har varit perfekt att spela tennis eller padel flera timmar om dagen även om det har varit varmt, pustar Rappe.

Det var ingen som vek ner sig i det avslutande matchspelet.
Det var ingen som vek ner sig i det avslutande matchspelet. Foto: Erik Wallskog
Stämningen var god i hamnens padelburar.
Stämningen var god i hamnens padelburar. Foto: Erik Wallskog

Artikeltaggar

Carin NilssonPadelTennis

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.