Karlsson nöjd med premiären: ”Bästa tävlingen på länge”

Crosskart
PUBLICERAD:
Jimmy Karlsson.
Foto: Tobias larsson Franzen
I helgen körde Jimmy Karlsson till sig en åttondeplats när premiären av crosskart-SM avgjordes i Arboga.

Den något försenade säsongspremiären bjöd på strålande sol och lockade över 100 anmälda, varav 34 i högsta klassen xtreme.

Under lördagen kördes de två första kvalheaten som Jimmy Karlsson förvaltade bra med en heatseger och en andraplats. Söndagen inleddes med tredje kvalet som resulterade i en tredjeplats, ett resultat som tog honom direkt till A-final.

– Kul att ta sig direkt till A-final. Det är tufft att knipa en av de nio finalplatserna, men denna gång gick det vägen, säger Mariestadssonen.

”Fanns inte plats”

I finalen startade Karlsson i andra led, men när klungan av nio crosskartar skulle ta sig igenom första kurvan fanns det dock inte tillräckligt med plats. Flera bilar blev tryckta av banan, bland dem Jimmy Karlsson.

Trots att han var tillbaka på banan fort fick Karlsson nöja sig med en åttondeplats.

– Tyvärr fanns det inte tillräckligt med plats i första kurvan, men det är en del av sporten. Ibland studsar det rätt, ibland inte, säger Karlsson och avslutar:

– För att slå sig in på topp tio i totalen måste allt stämma. Jag måste köra fort, utan misstag och ha lite tur i närkamperna. Förutom platsbristen i första kurvan under finalen så var denna helgen så när som perfekt. Det var den bästa tävlingen jag gjort på länge.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.