Huvudmisstänkt i narkotikahärva åtalas

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man i 30-årsåldern, som misstänks vara inblandad i en stor narkotikahärva i Mariestad, har åtalats vid Skaraborgs tingsrätt.
Foto: Marcus Ericsson/TT/Arkiv
Skaraborgs tingsrätt har åtalat en man i 30-årsåldern för grovt narkotikabrott och grovt övergrepp i rättssak.

Mannen greps i samband med en polisrazzia i Mariestad i slutet av februari. Han är på sannolika skäl misstänkt för grova narkotikabrott i Mariestad mellan 2019 och 2021. Mannen, som sitter häktad i Borås, har nu åtalats för grovt narkotikabrott och grovt övergrepp i rättssak.

Tingsrätten åtalar även tre andra personer som misstänks vara inblandade i härvan. En man i 25-årsåldern åtalas för medhjälp till narkotikabrott. Två andra män åtalas för bland annat grovt penningtvättsbrott.

Nekar till brott

Polisen har hela tiden hävdat att den huvudmisstänkte 30-åringen legat bakom försäljning av droger i Mariestad. Under en husrannsakan på olika adresser återfanns beslag av amfetamin, kokain och cannabis. Efter att ha genomlyst den misstänktes ekonomi har polisen gjort gällande att det förekommit orimliga transaktioner som ska ha kommit från brottslig verksamhet. Mannen har påstått att pengarna handlar om spelinkomster.

Samtliga inblandade nekar till brott. Huvudmannen är den ende av de inblandade som fortfarande sitter häktad och han kommer så förbli fram till rättegången inleds. Huvudförhandlingen väntas ta fyra dagar.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.