En tuff studietid avslutades med glad stipendiat

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Ahmad Khalili fick under tisdagen motta stipendium för väl genomförda studier och god kamratskap när vuxenutbildningens vård- och omsorgsprogram hade avslutning utanför Vadsbogymnasiet. På bilden delar läraren Anna Andersson ut stipendiet.
Foto: Charlotte Ferneman
I tisdags tackade eleverna på vuxenutbildningens vård- och omsorgsprogram för tre lärorika terminer.
Efter en gemensam avslutning delade MTG-kommunerna ut ett stipendium till en god representant för utbildningen.

Det var glada miner och positiv energi utanför Vadsbogymnasiet när ett tjugotal elever och lärare hade samlats för att avsluta terminen och säga hejdå.

Vuxenutbildningens vård- och omsorgsutbildning är indelad i tre fördjupningsområden, äldres hälsa, akutsjukvård och psykiatri, där respektive grupp studerat var för sig.

Under tisdagseftermiddagen var hela klassen samlad, för första gången på länge. För många väntar nu en sommar med arbete, och kanske några veckors ledighet.

– Det känns både härligt och vemodigt. Jag kommer vara lite ledig, sedan väntar sommarjobb och vikariat, säger en av eleverna, Andrea Henriksen.

– Det har varit en speciell och tuff utbildningstid. Det är härligt att se att eleverna är klara nu, säger läraren Anna-Karin Beiron.

Överraskning

När det var dags för MTG-kommunerna att dela ut stipendium, fick eleven Ahmad Khalili en glad överraskning.

– Det var oväntat och jag känner mig jätteglad! Jag tycker det var snällt av lärarna att utse mig och jag tror att de tycker att jag har varit en aktiv och engagerad representant för utbildningen, säger Ahmad Khalili.

Vad väntar nu?

– En veckas ledighet, sedan börjar jag jobba i Mariestad. Jag är taggad på att komma igång!

För många av vuxenutbildningens avgångselever väntar nu en sommar med arbete (och kanske lite ledighet).
Foto: Charlotte Ferneman
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.