Håll dig till sakfrågan, Susanne

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Henrik Holmberg / TT
Svar på Susanne Wallners 1 års dubbla löner i MT 3/6.

Typiskt för politiker att försöka ta fokus från sakfrågan när du i en MT-artikel debatt skriver att jag är rädd för starka kvinnor samt att min artikel är ett löjligt påhopp. Självgod upplevs du efter dina artiklar och jag vet inte om du är en stark kvinna och jag bryr mig inte ett dugg, men däremot efter ditt agerande och medverkan i ett beslut till egen fördel kan jag konstatera att du är en svag kvinna för pengar och särskilt skattemedel för egen vinning.

Eftersom du har svårt att tolka texten i min insändare eller inte vill förstå den ska jag upprepa den en gång till och hoppas du läser följande rader. Jag är motståndare till att du tagit emot dubbla löner under ett år, 561000 kr i omställningsstöd från region Jämtland, samtidigt med lön från Mariestads kommun vilket jag anser är ett missbruk av skattemedel. Om man har en ny anställning med lön anser jag att omställningsstödet med automatik skall vara förverkad, det tycker förmodligen skattebetalarna också . Det är de här avarterna som skall bort, dessa skatteintäkter på 561000 kr kunde istället ha använts till något eller någon som verkligen är i behov av stöd från våra skattemedel eller användas till annan skattefinansierad verksamhet till exempel vården.

Att du som moderat politiker försvarar omställningsstödet i flera tidningsartiklar och tycker det är ok att använda skattemedlen till era avarter av förmåner anser jag orimligt, men du är ju en del av detta. Ni borde ha ett mått av sunt förnuft, nej ni lever i det blå och behöver komma ner på jorden där de flesta av våra medborgare och skattebetalare befinner sig. Som kuriosa kan jag påminna dig om att du representerade ett parti tidigare Högern numera Moderaterna som var motståndare till kvinnlig rösträtt, som väl var fanns det en majoritet med andra partier som var för kvinnlig rösträtt. Det är något att begrunda för en så i egen utsaga kallad stark kvinna.

Du tycker också att jag ska engagera mig politiskt men det är inget parti som vill värva en 78-åring dels för åldern och med så löjliga åsikter, enligt dig Susanne, att stoppa dubbla löneersättningar och reducera era oförskämda förmåner. Nej, jag får leva vidare i samma spår som tidigare, vilket inneburit många tusentals timmar utan ersättning med ideellt arbete som tränare ledare och allehanda uppdrag i olika föreningar så även idag.

Nu tycks följetongen fortsätta med ja-sägare i kommunen i och med den nyanställda moderaten kommundirektören Susanne Wirdemo som till och med har en polisanmälan bakom sig och fick sparken som kommundirektör av Alingsås kommun. Mariestads kommun ska tydligen numera bli en avstjälpning och tummelplats för misslyckade moderatpolitiker.

Jan-Olof Nyman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.