Vägrar dela ut post på dålig väg

Arbete
PUBLICERAD:
Tills vidare delas det inte ut någon post på en plats i Mariestad.
Foto: Amir Nabizadeh/TT/Arkiv
Nyhetsbyrån Sirén rapporterar att postutdelningen har stoppats på en plats i Mariestad.

Detta sedan ett skyddsombud på Postnord gjort bedömningen att vägförhållandena är så bristfälliga att postbilen kan bli påkörd.

Stoppet gäller fram till det att arbetsgivaren åtgärdat problemet eller till dess att Arbetsmiljöverket fattat ett beslut i ärendet. I så fall behöver arbetsgivaren vända sig till Arbetsmiljöverket och begära att myndigheten omprövar beslutet.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.