Kommunen utreder alkolås i fordonsflottan

Politik
PUBLICERAD:
Kommunen undersöker nu olika möjligheter att hindra personal från att köra påverkad av alkohol. Bilden är tagen i ett tidigare sammanhang.
Foto: Arkiv
Kommunen kan komma att införa alkolås i sina fordon. Det och även nycklar inlåsta i så kallade alkoskåp är något som nu utreds.

Idén att sätta in alkolås i kommunens bilar lyftes för 1,5 år sedan i en motion från socialdemokraterna Lillemor Ågren och Nils Farken.

I dag finns alkolås i 20 av de 152 personbilar som kommunen har. De leasas och i genomsnitt byts 30 bilar per år ut. Därmed skulle det kosta 390 000 kronor per år att utrusta bilar med alkolås.

Det säger den politiska majoriteten i Mariestad nej till. I stället vill man undersöka möjligheten att ha så kallade alkoskåp, där nycklar till flera fordon kan låsas in. Man vill även kartlägga vilka fordon som bör ha alkoholspärren. Det har även godkänts av fullmäktige, som därmed anser att S-motionen är besvarad.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.