Fotbollsfeber på Karlsholme

Fotboll
PUBLICERAD:
Det var många Mariestadsbor som samlades utanför Karlsholme på fredagseftermiddagen.
Foto: Anna Fröjd
Det var inte många bord som stod tomma utanför Jubileumsteatern när det under fredagseftermiddagen vankades match mellan Sverige och Slovakien i fotbolls-EM.
I den strålande solen bildade Mariestadsborna något som inte synts till allt för ofta det senaste året, ett publikhav i blågula färger.

Fredagseftermiddag, strålande sol och fotboll. Stämningen på festivalområdet utanför Jubileumsteatern kunde inte vara annat än på topp bland de blågula fansen i Mariestad.

– Visst är det fantastiskt, sa Robin Nerell och pekade ut över publikhavet.

Publiken bildade ett blågult publikhav.
Foto: Anna Fröjd

Trots att publiken på omkring 500 personer var fördelade vid bord, där man i sin tur fick sitta i sällskap om maximalt fyra personer, var det en stor gemenskap bland åskådarna, inte bara på grund av de blågula tröjorna.

– Det är många som sagt att inte är så stora fotbollsfans, men tycker det är kul att komma ut och träffa folk igen, sa Robin Nerell, event- och kommunikationschef på Emils Mariestad som arrangerade evenemanget.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.