Segelbåt på grund i åskovädret

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Sjöräddningen i Mariestad fick på söndag eftermiddag ett larm om en segelbåt med haveri. Fem personer räddades ur båten som gått på grund söder om Storön.
Segelbåten bogserades in till Otterbäckens hamn efter räddningsinsatsen.
Foto: Björn Wadensten

I söndags drog ett kraftigt åskoväder in över Vänern. Vindarna nådde stormstyrka och de båtar som varit ute i det dittills fina vädret fick bråttom till hamn. Larmet om en båt som gått på grund kom in till Sjöräddningen i Mariestad på eftermiddagen i söndags. Det rörde sig om en segelbåt med tre vuxna och två barn. Båten drabbades av rigghaveri och blev strandad. Sjöräddningen kallades till en punkt strax söder om ön Storön utanför Otterbäcken. En ledig sjöräddare kunde rädda segelbåtens besättning och tog med egen båt in dem till Storöns brygga. Från bryggan hämtades besättningen sedan upp och fördes till Otterbäckens hamn via en båt från Sjöräddningssällskapet. På hamnplan väntade ambulans och räddningstjänst. Det finns inga uppgifter om personskador. Segelbåten drogs loss av två sjöräddningsbåtar vid namn Swedbank och Torsten Brunius. Båten hade inte drabbats av några läckor och kunde bogseras in till Otterbäckens hamn.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.