Mark- och miljödomstolen väntar med beslut om båtgården

Samhälle
PUBLICERAD:
Mark- och miljödomstolen avvaktar med att pröva naturskyddsföreningens överklagande av den nya detaljplanen för båtgården på Ekudden. Först vill domstolen höra vad regeringen har att säga i ärendet.
Foto: Charlotte Ferneman
Mark- och miljödomstolen kommer inte att ta upp målet med detaljplanen för båtgården på Ekudden - inte just nu. Domstolen vill invänta regeringens beslut i frågan.

Det var i januari som kommunfullmäktige beslutade om en ny detaljplan för båtgården på Ekudden, Marieholm 1:10. Antagandet överklagades av Mariestads naturskyddsförening till mark- och miljödomstolen.

Nu meddelar domstolen att målet läggs vilande. Orsaken är att man vill avvakta besked från regeringsrätten, som fick frågan på sitt bord efter att kommunen överklagat länsstyrelsens beslut att upphäva detaljplanen.

Hur länge regeringsrättens besked dröjer är oklart. Det hänger på hur mycket annat som finns före i kön.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.