Hoppa till huvudinnehållet

Slår ett slag för juniortennis

Publicerad:

Årets upplaga av Tennisveckan gick av stapeln på måndagsförmiddag. Ett tjugotal barn och unga hade samlats på Gullspångs tennisplan för att delta.

Strålande sol och en klarblå himmel välkomnar de entusiastiska tennisspelarna till sommarkursens andra dag. Tennisveckan är en årlig tradition som arrangerats till och från sedan tennisklubbens banorna invigdes 1985.

Grundslagen forehand, backhand och hur man gör en volley och servar lärs ut. Grupperna är uppdelade med en grupp för yngre barn 7-11 år och en grupp för äldre barn 11-15 år.

Flera i den äldre gruppen är återkommande deltagare från tidigare år.
Flera i den äldre gruppen är återkommande deltagare från tidigare år. Foto: Karin Viola Eriksson

Eric Mellberg som är en av eldsjälarna bakom Tennisveckan övervakar i år träningen från en av bänkarna på höjden bakom sidolinjen. Anledningen till årets paus var en hälsenebristning, därför får andra instruktörer ta över.

– Jag hade en vision redan när vi började med Tennisveckan om att jag en dag skulle kunna luta mig tillbaka och se att Tennisveckan tog form även utan min direkta involvering, säger Eric Mellberg.

Eric Mellberg har god översikt över pågående matcher från höjden utanför banorna.
Eric Mellberg har god översikt över pågående matcher från höjden utanför banorna. Foto: Karin Viola Eriksson

Lärarna för årets Tennisvecka är fritidsledarna Sief Mohamednur och Lars Löfgren. De får förstärkning från Fritidsbankens feriepraktikanter.

– Vi hade en instruktör här förra veckan och vi har själva fått träna på tennis inför det här. Vi har själva inte spelat tennis förut men nu kan vi grunderna, säger Abdi och Youssef från Fritidsbanken.

Kommunens feriepraktikanter på Fritidsbanken omskolades till tennisinstruktören för en vecka.
Kommunens feriepraktikanter på Fritidsbanken omskolades till tennisinstruktören för en vecka. Foto: Karin Viola Eriksson

Statliga medel till Gullspångs tennisförening möjliggjorde för att ta in tennisinstruktören Per Erik Granath från Lidköping. Han finslipade tekniken hos instruktörerna som nu var redo att ta sig an grupperna. Krav för att få bidrag är att aktiviteten är avgiftsbefriad. Med bidraget har även racket och bollar kunnat köpas in och lånas ut till deltagarna. Förhoppningen från Tennisklubbens sida är att deltagarna får upp intresset för tennis och vill fortsätta spela till hösten.

Artikeltaggar

GullspångGullspångs tennnisklubbNyheterTennis

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.