Hoppa till huvudinnehållet

Philip Jönsson Paralympics

Publicerad:
Philip Jönsson Skytte
Philip Jönsson Skytte Foto: Charlotte Ferneman

Mariestads SG:s Philip Jönsson är återigen uttagen till Paralympics.

För tillfället befinner sig 27-årige Jönsson i Serbien på tävling efter att inte ha tävlat på ett och ett halvt år.

Sveriges paralympiska kommitté har gjort sitt val.

Under torsdagen meddelade kommittén sin slutgiltiga uttagning till sommarens Paralympics i Tokyo. Paralympics avgörs traditionsenligt veckorna efter OS på samma ort. I år i Tokyo mellan den 24 augusti och 5 september. Mariestadssonen Philip Jönsson är återigen uttagen i sportskytte. Jönsson debuterade under paralympics 2016 i Rio de Janeiro och lyckades ta sig till två finaler.

Jönsson har sedan tidigare två VM-silver och ett VM-brons på meritlistan.

Artikeltaggar

Mariestads skyttegilleParasportPhilip JönssonSkytte

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.