Hoppa till huvudinnehållet

Meta i kanalen är ett populärt sommarnöje

Publicerad:
Wared, 13, och Mustafa, 12, metar vid kanalen. Foto: Malin Bring

Utmed bryggorna vid kanalen står de i spridda små grupper - semestermetarna med sina metspön och utvalda beten. Wared och Mustafa är nybörjare och delar på ett spö, som de agnar med majs. Det kommer garanterat att ge dem fiskelycka, tror de.

Från Järnvägsbron till Gastorpsbron i Töreboda är det fritt fram för alla att fiska, från land eller i båt. Det är en förmån som många utnyttjar, inte minst barn.

Nu i sommar arrangerar kommunen och Röda Korset en metartävling för alla mellan 6 och 6 år. Den pågår fram till 17 augusti och går ut på att ta en bild på de fiskar man får upp bredvid ett måttband, tumstock eller liknade för att det ska kunna avgöras vem som fångat den längsta fisken, och visa upp bilden i gästhamnen vid tävlingens slut.

Premiär

Wared och Mustafa har inte hört talas om metartävlingen men går in för sommarlovsnöjet med stort allvar ändå.

– Det är kul! Man får en fisk och då blir man glad, försäkrar Mustafa, som är 12 år.

Wared, 13, fick metspöet i present förra sommaren, men då var han mest ute med sina kompisar, berättar han, så det här är faktiskt fiskepremiär.

Han har studerat hur man slår ihjäl en fisk på Youtube, så det ska inte vara något problem om, eller snarare när, han får sin första fisk.

Nej, nej, det är inte långtråkigt att meta, försäkrar killarna, det är spännande.
Nej, nej, det är inte långtråkigt att meta, försäkrar killarna, det är spännande. Foto: Malin Bring

Artikeltaggar

Fritid och livsstilRöda korsetSommarTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.