Göta kanal-inspelning i augusti: Sjötorp och Töreboda får besök

Film
PUBLICERAD:
Den 11 augusti kommer Göta kanal 4-gänget till Norrqvarn för inspelningar.
Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv
I augusti förvandlas Sjötorp, Norrqvarn och Töreboda till kulisser för filminspelning. ”Göta kanal 4 - Vinna eller försvinna?”, som har premiär 2022, ska spelas in.

Den 7 augusti drar inspelningen av Göta kanal 4 igång. Sjötorp är först ut och under resten av månaden besöker filmteamet bland annat Norrqvarn, Lövsäng (mellan Sjötorp och Tåtorp), Lanthöjden (Töreboda), Hajstorp, Forsvik och Karlsborg.

– Intresset att följa inspelningen brukar vara stort vilket vi hoppas på även denna gång, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag, i ett pressmeddelande.

Emma Molin, känd från Grotesco, regisserar filmen som likt den första Göta kanal-filmen kretsar kring en tävling. Den här gången får den som kommer först över mållinjen att ta över familjens arv. Filmen har biopremiär hösten 2022.

Här görs inspelningarna

7 augusti: Sjötorp

10 augusti: Sätra gård

11 augusti: Norrqvarn

12 augusti: Lövsäng (mellan Sjötorp och Tåtorp)

16 augusti: Sjötorp

17-19 augusti: Lanthöjden (Töreboda)

20 augusti: Hajstorp

21 augusti och 27-28 augusti: Forsvik

23-24 augusti: Motala

25-26 augusti: Karlsborg

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.