Flicka åtalas för misshandel

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En flicka åtalades vid Skaraborgs tingsrätt för bland annat misshandel och olaga hot.
Foto: Marcus Ericsson/TT
En flicka boende på ett ungdomshem i norra Skaraborg har åtalats för skadegörelse, misshandel och olaga hot.

I januari i år ska flickan ha förstört inredningen på ungdomshemmet hon bor på. Väggar, golv och dörrar ska ha skadats till ett värde av drygt 45 000 kronor.

Enligt åtalet i Skaraborgs tingsrätt har flickan även misshandlat en person med ett slag i ansiktet och en spark i ryggen. Hon ska även ha dödshotat fyra personer och sagt att hon ska slå dem med en flaska samt hållit en porslinsskärva mot en av de drabbades hals. Ett av brottsoffren kräver skadestånd på 8 500 kronor för kränkning, sveda och värk samt förlorad arbetsinkomst. I förhör har flickan nekat till brott.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.