Hoppa till huvudinnehållet

Padeluppsving i Otterbäcken

Publicerad:

Till hösten står Otterbäckens padelhall klar vid norra infarten. Bygget av hallen är i full gång och verksamheten beräknas öppna i mitten av oktober.

Bygget av Otterbäckens padelcenter är i full gång och beräknas vara klart 29 september.
Bygget av Otterbäckens padelcenter är i full gång och beräknas vara klart 29 september. Foto: Karin Viola Eriksson

Mark och byggs markområde vid Otterbäckens norra infart köptes av Lidköpingsföretaget Fyrkantens förvaltning. Företaget äger marken och sköter byggnationen av den padelhall som beviljades bygglov i början av året. Det blir en hall med grå och svart plåtfasad som kommer att rymma totalt fem banor, fyra dubbel- och en singelbana.

– Stommen är redan rest och vi gjuter plattan denna vecka. Vi räknar med att få upp fasaden till nästa vecka och att hela bygget blir klar i slutet av september, säger projektledare Mikael Almqvist.

Idrottsintresse

Det är inte Fyrkantens förvaltning som ska driva verksamheten. Bakom satsningen står fyra lokala idrottsprofiler: Det är Martin Johansson, landslagsspelare i bandy, bördig från Gullspång. Staffan Falkenström, tidigare tennisspelare som nu tävlar och tränar andra i padel. Sören Persson, SHL-domare och Jesper Eriksson, bandyspelare i Villa. De båda sistnämnda driver sedan maj 2019 en squash- och padelhall i Lidköping där Staffan jobbar som tränare.

Sören Persson, Martin Johansson och Jesper Eriksson besöker Otterbäckens Handelsplats.
Sören Persson, Martin Johansson och Jesper Eriksson besöker Otterbäckens Handelsplats. Foto: Privat

Invigning

– Vi är inne på att öppna i mitten av oktober. Då ska vi ha en invigningsmatch och visa upp lokalen, det ska bli extremt roligt, säger Sören Persson.

Utöver padelbanor byggs även en relaxavdelning med bubbelbad och bastu samt konferens och kontorslokaler.

Håller trenden?

Racketsporten padeltennis har på senare åren blivit allt mer populärt i Sverige. Padel kan liknas vid en blandning av tennis och squash och spelas i par på en plan som är 10 x 20 meter. Planen delas av ett lågt nät och har väggar runt om som man får nyttja i spelet.

– Jag tror att padeltrenden kommer att fortsätta öka och hålla i sig. Sporten engagerar alla åldrar och kön. Jag ser såväl barnfamiljer som äldre som spelar, här alla kan vara med, säger Sören Persson.

Artikeltaggar

OtterbäckenPadel

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.