Hoppa till huvudinnehållet

Peter Jöback laddad för Läckö slott: ”Kul att komma tillbaka”

Publicerad:
Under fredag, lördag och söndagen kommer Peter Jöback till Läckö slott och håller konserter i samband med arrangemanget Läckö sessions.
Under fredag, lördag och söndagen kommer Peter Jöback till Läckö slott och håller konserter i samband med arrangemanget Läckö sessions.

På fredag är det premiär för Läckö sessions på Läckö slott, där Peter Jöback inleder. NLT har tagit ett snack med artisten inför helgens tre spelningar.

– Det ska bli jättekul, det blir en nära och intim konsert, berättar han.

Det är nöjesarrangören Krall Entertainment som arrangerar det nya eventet Läckö sessions, som innebär exklusiva konserter med några av Sveriges folkkära artister vid stallet på Läckö slott.

Först ut på scen är ingen mindre än Peter Jöback, 50, som har en gedigen karriär bakom sig. Han debuterade på musikalscenen redan som tioåring och sedan dess har han tagit plats på scener både i Sverige och internationellt, medverkat i Melodifestivalen, släppt flera album och skådespelat. Idag är han en av Sveriges främsta musikalartister.

Länge sen sist

Nu väntar totalt tre konserter på Läckö slott för stjärnan, som inleder under fredagskvällen.

– Jag har spelat där förut, men det var för många år sedan, så det blir kul att komma tillbaka. Det är ju så fin miljö där, nära till vattnet och naturen, säger han.

På grund av coronapandemin har Peter Jöback, likt många andra av sina artistkollegor, fått sätta alla bokningar och arrangemang på paus. Senaste konserten var i november förra året, där han spelade för 50 personer. Läckö-spelningarna blir därför det ”största” på länge, där 500 personer får närvara.

Peter Jöback har haft en ofrivillig paus från allt vad arrangemang heter sen Covid-19 men är mer taggad än någonsin att möta publiken igen. ”Har saknat det”
Peter Jöback har haft en ofrivillig paus från allt vad arrangemang heter sen Covid-19 men är mer taggad än någonsin att möta publiken igen. ”Har saknat det”

–Jag har verkligen saknat samspelet med publiken och mötet med människor, därför känns det helt magiskt att få göra de här konserterna nu, även om man känner sig som bambi på hal is, eller som en ko på kosläpp efter ett långt uppehåll (skratt).

Som artist är spelningar bland det viktigaste, hur har pandemin påverkat dig och ditt arbete?

– Det har varit en tuff tid för många, dels de som drabbats av sjukdom men också de som drabbats yrkesmässigt. Jag har ändå klarat mig bra, hade en buffert och hittade andra sätt att jobba på. Men visst har jag känt att jag kanske måste hitta något annat att göra, om pandemin blir långvarig. Nu när det har lättats upp känner jag dock mer än någonsin att jag är på rätt plats och att jag älskar det jag gör och vill fortsätta ett tag till. Det är som att musiken har vuxit för mig.

Har du fått en nytändning?

– Ja, det kan man säga. Den hunger jag kände när jag började känner jag fortfarande, om inte mer efter denna paus, säger Peter Jöback och fortsätter:

– För mig har pandemin faktiskt varit väldigt nyttig på många sätt. Jag har fått bli mer kreativ och dragit ner på tempot, varit mer med familjen och förhoppningsvis har man fått en annan ödmjukhet och empati för världen och för människor. Vi alla sitter i samma båt.

Vad kommer du bjuda på vid helgens konserter?

– Det kommer bli en stor blandning av mina repertoarer av låtar, musikalinslag och personliga anekdoter och berättelser. Det blir en varm och nära kväll där jag samtalar med publiken. Arenor i all ära, men jag gillar det intima och avskalade väldigt mycket och kontakten man skapar med alla som är där.

Nu återstår ytterligare tre fullspäckade konserthelger på slottet, där Bo Kaspers Orkester, Lena Philipsson och Smith and Thell väntar.

Artikeltaggar

KållandsöKonserterLäcköLäckö slottLidköpingLidköpings kommunMusikMusikalerNöje/KulturPeter JöbackSommar

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.