Hoppa till huvudinnehållet

Tredje coronastödet till vård och socialtjänst

Publicerad:
En labbingenjör förbereder en pipetteringsrobot med PCR-plattor. Vården har fått statsbidrag som ersätter 87,69 procent av merkostnaderna på grund av covid-19.(Arkivbild)
En labbingenjör förbereder en pipetteringsrobot med PCR-plattor. Vården har fått statsbidrag som ersätter 87,69 procent av merkostnaderna på grund av covid-19.(Arkivbild) Foto: Fredrik Sandberg/TT

Töreboda kommun har beviljats 625 726 kronor i statsbidrag för 2020. Pengarna ska stödja hälso- och sjukvården och socialtjänsten för deras merkostnader i samband med covid-19.

Socialstyrelsen har beviljat statsstöd i samma syfte i två tidigare omgångar, i november 2020 och februari 2021. Den senaste utbetalningen är den tredje omgången som gäller merkostnader under 2020.

Statsbidraget har beviljats för samtliga kostnadsposter som kommunen sökt för, men med ett reducerat belopp, på grund av att Socialstyrelsen bara tilldelats 87,69 procent av de medel myndigheten hade äskat från statskassan.

Töreboda hade ansökt om 713 565 kronor men erhåller 625 726 kronor, vilket motsvarar 87,69 procent av den sökta summan.

Artikeltaggar

SocialstyrelsenTöreboda kommunVård och omsorg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.