Hoppa till huvudinnehållet

Sorg i Karlsborg efter flygkraschen

Publicerad:
Under måndagen flaggade regementet på halv stång.
Under måndagen flaggade regementet på halv stång. Foto: K3

Under måndagen flaggade regementet på halv stång. Två av de omkomna i den tragiska flygkraschen, en man och en kvinna, var medarbetare på K3 och ytterligare två män hade tidigare varit anställda på regementet.

Även den förolyckade brandmannen från Räddningstjänsten östra Skaraborg bodde i Karlsborgs kommun, tillsammans med kvinnan som hörde till regementets personal.

Död i flygkrasch arbetade för räddningstjänsten Östra Skaraborg

Under måndagskvällen hålls en minnesgudstjänst i Garnisonskyrkan för alla som omkom i flygolyckan. Det blir en stilla stund med bland annat orgelmusik, tända ljus och där personal från kyrkan finns tillgängliga att tala med för den som vill.

En stund för sig själv

Kyrkans hus vid Vättern i Karlsborg är fortsatt öppet för den som vill gå in och tända ljus för de omkomna.

– Ljusbärarna finns här, det är bara att komma in och det är väldigt lugnt i huset så vill man ha en stund för sig själv går det jättebra, säger Maria Waller Larsson från Karlsborgs pastorat.

Många är berörda och kände någon eller några av de fem omkomna personerna som på olika sätt hörde till Karlsborg.

Många har lämnat blommor i gräset vid Örebro flygplats.
Många har lämnat blommor i gräset vid Örebro flygplats. Foto: Kicki Nilsson/TT

Artikeltaggar

K3 KarlsborgKarlsborgNyheterSvenska kyrkan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.