En miljon till grön el i MTG

Miljö
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sedan årsskiftet kan privatpersoner använda sig av grön teknik-skattereduktionen vid installation av bland annat solceller.
Foto: Jessica Pettersson
Sedan årsskiftet har 67 personer i Mariestad, Töreboda och Gullspång fått skatteavdrag på totalt drygt 1 miljon kronor för installation av elenergi.

Sedan den 1 januari kan privatpersoner få skatteavdrag vid installation av solceller, laddstationer för elfordon samt system för att lagra egenproducerad energi.

Under årets första sex månader utnyttjades avdraget av 40 personer i Mariestad, 16 personer i Töreboda och 11 personer i Gullspång, enligt statistik från Skatteverket. Totalt har personer i MTG-kommunerna fått avdrag på drygt 1 miljon kronor.

Skatteavdraget gäller kostnader för arbete och installation. 15 procent dras av vid installation av solceller och 50 procent vid installation av laddstationer och system för att lagra energi. Nationellt har grön teknik-avdraget framför allt använts för installationer av laddstationer och solceller.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.