Boka inte bord!

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: LEIF R JANSSON / TT

I söndags försökte jag inför torsdagskvällen boka ett bord för fyra personer på en nyinvigd restaurang i staden. Eftersom vi hade en tilldragelse att fira och avsåg att äta en festmeny ville jag förvissa mig om att få ett avskilt bord inomhus.

Till min stora förvåning meddelade servitrisen: ”Vi tar inte emot några beställningar!” Jag bad att få tala med hovmästaren och pekade för henne ut ett lämpligt bord, som jag ville boka inför torsdagen. Jag fick då beskedet, ”Vi har så mycket att göra under sommaren att vi kan bara ta emot ”Drop In”. Jag försökte förklara att vi inte ville stå i Drop in-kö, eftersom vi skulle äta en full meny och ville försäkra oss om ett lämpligt bord. ”Det går inte” blev svaret.

Jag begav mig givetvis till en annan restaurang där jag blev väl mottagen och fick boka ett bord och i lugn och ro kunde planera menyn inför torsdagskvällen.

Kroglivet i Mariestad har utvecklats enormt under senare år och det finns ett stort urval av fina och ambitiösa restauranger av alla de slag. Unna dig en kväll på krogen. Välj en restaurang med spännande meny och där du får känna dig som hedersgäst. Vill du vara säker på att få ett bord, boka i förväg. Det gillar alla restauranger – utom en.

Björn TK

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.