Hoppa till huvudinnehållet

Arvingarna säger ”I do” till Mariestadsdebut

Publicerad:
På lördag tar Arvingarna med sig en blandning av både sina nya och gamla hits till Karlsholme där de gör sin första konsert i Mariestad någonsin. Foto: Pressbild

Trots över 30 års erfarenhet i musikvärlden är Mariestad fortfarande obekanta marker för dansbandet Arvingarna.

Men det blir det ändring på nu.

På lördag tar gänget från Partille med sig dängor som ”Eloise”, ”Det svär jag på” och ”I do” upp på Karlsholmescenen.

Konsertsommaren på restaurang- och eventverksamheten Emils fortsätter. På fredag gästas utomhusscenen av musikern Emil Assergård. Dagen därpå är det dags för de folkkära Mello-veteranerna Arvingarna att göra sin Mariestadsdebut.

– Det ska bli så himla roligt att komma ut och spela eftersom vi inte har fått lov att göra det på väldigt länge. Vi hoppas att Mariestadspubliken kommer så att vi får träffa dem och njuta av varandra helt enkelt, säger Casper Janebrink.

Bandets sångare och basist utlovar en sommarkväll med såväl gamla anekdoter som smakprov på den nya singeln.

– Vi kommer att bjuda på alla våra hits, massa gamla goa låtar och lite historier runt omkring. Publiken kommer också få ta del av de senaste låtarna som spelas på radion. Vi hoppas på mycket garv och trevligheter, säger han.

”Väldigt mysigt”

Konserten blir bandets tredje för sommaren.

– Det här blir första gången på Karlsholme. Men vi har varit mycket på ”schlätta” och spelat, fast då runt omkring i Skövde, Tidan, Skara och Vara, säger Casper Janebrink.

Spelningar på mindre orter har han inget emot.

– Mariestad är väldigt mysigt med vattnet nere vid centrum. Det är alltid trevligt att komma till sådana ställen och framför allt att få upptäcka nya platser, säger Casper Janebrink och fortsätter:

– Sverige är så fantastiskt med alla dessa små städer som har sina egenskaper, och det är väldigt vackert på sommaren.

Fullt upp

Efter spelningen på Karlsholme väntar Allsång på Skansen.

– Det ska bli jättekul, vi har varit där förut. Det är alltid trevligt och är oftast mycket glad publik, säger Casper Janebrink.

Trots en relativt lugn sommar för bandets del får medlemmarna under nästa vecka en glimt av det normala.

– Det blir en hektisk vecka. Vi åker upp och repeterar inför tisdagens allsång på måndag. På onsdag åker vi till Åland, därefter blir det en resdag innan vi spelar på Soliden sessions på fredag.

– Det är det här vi längtat efter, konstaterar han.

Släpper album

Den 13 augusti släpper Arvingarna dessutom sitt nya album ”Tänker inte alls gå hem”.

– Där kommer singlarna som vi släppt nu att finnas med. Det kommer också innehålla lite nya låtar som man inte fått höra ännu. Sedan kör vi igång med en turnerande krogshow i september, säger Casper Janebrink.

– Det är med ”I takt med tiden” som är vårt 30-årsjubileum från 2019. Vi hade en fortsättning på den 2020 som blev avbruten på grund av pandemin. Framåt jul ska vi sätta upp en julshow i Helsingborg. Så hösten är fullsmockad.

Artikeltaggar

Allsång på SkansenArvingarnaDansbandEmilsMelodifestivalenMusik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.