Hoppa till huvudinnehållet

Värmande spel på Ribbingsfors

Publicerad:
Törebodas Bo Sundqvist spelade partävlingen Trekampen tillsammans med Erik Larsson under golfveckan på Ribbingsfors GK.
Törebodas Bo Sundqvist spelade partävlingen Trekampen tillsammans med Erik Larsson under golfveckan på Ribbingsfors GK. Foto: Emma Wallskog

Det svingas friskt med golfklubborna på Ribbingsfors golfklubb.

Klubben är mitt uppe i sin golfvecka.

– Det har varit en bra golfvecka. Vi har haft många utifrån som kommit och spelat, säger Rebecca Siik i Ribbingsfors GK.

Banan har nio hål som spelas två varv.

Traditionellt genomförs flera olika spelformer under veckan. Till och med torsdagen hade flera av de deltagande spelarna gjort fler än en tävling.

Det började med 90 deltagare i tremanna scramble i måndags. Där vann Isak Feltsten, Karlstad, Patrik Olsson, Torsby, Camilla Malm Olsson, do, på 55 slag efter avdraget handicap.

Tisdagen ägnades åt singelspel med 37 deltagare. A-klassen vanns av Törebodas Joakim Pettersson, som noterade 70 slag. B-klassens vinnare blev Tinas Augustsson från Albatross med 46 poäng.

Under onsdagen spelades trekampen. En tävling som lockade 26 lag. Mariestads Andreas Stridkvist och hemmaklubbens Rickard Thimfors kammade hem vinsten med 65 slag. Två andra lag hade samma resultat, men särskiljning blev lägre handicap.

Torsdagens singeltävling, Kaptenes val, lockade 30 spelare. Här gick Per Garp från Ribbingsfors runt på 53 slag efter avdraget handicap.

Golfveckan avslutas med två partävlingar fredag och lördag.

– Det har varit fina förhållanden hela veckan, säger en nöjd Rebecca Siik.

Kommande vecka har Töreboda GK sin golfvecka.

Johan Thorell (t.v.) , Ribbingsfors GK, och Bo Sunqvist (t.h.), Töreboda GK, koncentrerar sig på puttningen.
Johan Thorell (t.v.) , Ribbingsfors GK, och Bo Sunqvist (t.h.), Töreboda GK, koncentrerar sig på puttningen. Foto: Emma Wallskog
Hemmaklubbens Richard Thorell svingar på.
Hemmaklubbens Richard Thorell svingar på. Foto: Emma Wallskog
Bo Sundqvist, Töreboda GK.
Bo Sundqvist, Töreboda GK. Foto: Emma Wallskog
Bo Sundqvist, Töreboda GK.
Bo Sundqvist, Töreboda GK. Foto: Emma Wallskog
Erik Larsson, Töreboda GK.
Erik Larsson, Töreboda GK. Foto: Emma Wallskog
Ola Bengtsson och Kent Bengtsson, Örebro city GC, kom tvåa på onsdagen.
Ola Bengtsson och Kent Bengtsson, Örebro city GC, kom tvåa på onsdagen. Foto: Emma Wallskog

Resultat

RIBBINGSFORS: Ribbingsfors golfvecka:

3-manna scramble: 1) Isak Feltsten, Karlstad, Patrik Olsson, Torsby, Camilla Malm Olsson, do, 55 slag, 2) Oscar Eldh, Mariestad, Päivi Alvenfors, Ribbingsfors, Thony Alvenfors, do, 55,6, 3) Andreas Odell, Skövde, Emmelie Svensson do, Magnus Svensson, do, 56,6, 4) Alexander Lidman, Töreboda, Johan Falk, do, Viktor Cederberg, do, 56,9, 5) Christoffer Larsson, Ribbingsfors, Karl Larsson, do, John Feltsten, Karlstad, 57,1, 6) Andreas Eriksson, Cloud, John Larsson, Ribbingsfors, Per Garp, do, 57,5, 7) Anton Eklund, Töreboda, Gustav Johansson, do, Anton Lundholm, Mariestad, 8) Andreas Stridkist, Mariestad, Jesper Thimfors, Läckö, Rickard Thimfors, Ribbingsfors, 9) Anders Wartmark, Ribbingsfrors, Maria Wiktorsson, do, Oscar Miras-Wardell, Ingarö, 58,2, 10) Per Holmberg, St Jörgen, Kalervo Ahlstredt, do, Carin Seldahl-Holmberg, do 58,5.

Singeln på semestern:

A-klass: 1) Joakim Pettersson, Töreboda, 70 slag, 2) Johan Thorell, Ribbingsfors, 71, 3) Lars Spurs Siik, do, 72, 4) Rickard Thimfors, do, 75, 6) Joacim Gustavsson, do, 75, 6) Erling Steen, Mariestad, 76, 7) Ola Bengtson, Örebro, 76, 8) Johan Olsson, Töreboda, 77, 9) Ulf Jenving, Ribbingsfors, 77, 10) Håkan Zanderau, Ribbingsfors, 78.

B-klass: 1) Tina Augustsson, Albatross, 46 poäng, 2) Kjell Karlsson, do 41, 3) Jan Gustavsson, Ribbingsfors, 39, 4) Christer Löfgren, do, 38, 5) Christer Bejfalk, Askersund, 37, 6) Lennart Bergstedt, Ribbingsfors, 36, 7) Sylve Johansson, do, 36, 8) Markku Lehti, do, 36, 9) Irene Bejfalk, Askersund, 36, 10) Sören Carlsson, Ribbingsfors, 33.

3-kampen: 1) Andreas Stridkvist, Mariestad, Rickard Thimfors, Ribbingsfors, 65 slag, 2) Kent Bengtsson, Örebro, Ola Bengtsson, do, 65, 3) Anders Persson, Askersund, Christer Jonsson, do, 65, 4) Päivi Alvenfors, Ribbingsfors, Thony Alvenfors, do, 68, 5) Cathrine Ycke, Ribbingsfors, Joachim Sahlqvist, do, 68, 6) Anders Wartmark, Ribbingfors, Marita Wiktorsson, do, 69, 7) Lars Johansson, Örebro, Per Lundberg, do, 69, 8) Anders Gustavsson, Ribbingsfors, Hans Gustén, do, 70, 9) Jan Siik, Ribbingsfors, Christer Nilsson, do 70, 10) Albin Bladh, Ribbingsfors, Kalervo Ahlstedt, St Jörgen, 70.

Kaptenens val: 1) Per Garp, Ribbingsfors 53 (slagspel), 2) Mikael Karlsson, Töreboda, 56, 3) Kalervo Ahlstredt, Ribbingsfors, 59, 4) Johan Olsson, Töreboda, 60, 5) Andreas Stridkvist, Mariestad, 60, 6) Morgan Karlsson, do, 62, 7) Päivi Alvenfors, Ribbingsfors, 62, 8) Joacim Gustavsson, do, 63, 9) Per Holmberg, St Jörgen, 63, 10) Mikael Dammert, Ullna, 64.

Artikeltaggar

GolfRibbingsfors GK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.