Huvudman i knarkmål har överklagat domen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
I början av juli dömdes en man till fyra års fängelse efter att ha bedrivit droghandel i Mariestad. Mannen har nu överklagat domen.

En Mariestadsbo i 30-årsåldern dömdes i början av juli till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott och grovt övergrepp i rättssak.

Narkotikahärvan, där Skaraborgs tingsrätt dömde ytterligare fyra personer, upptäcktes när polisen gjorde husrannsakan på ett flertal adresser i Mariestad tidigare i år. Amfetamin, kokain och cannabis beslagtogs. I domen konstaterar tingsrätten att mannen i 30-årsåldern har skött försäljningen via snapchat och att betalningar har gjorts via swish. Från juni 2019 till februari 2021 sattes drygt 1,5 miljoner in på den dömdes konton. Under samma period redovisade han inkomster till Skatteverket på cirka 19 000 kronor.

Huvudmannen har nu överklagat fängelsedomen till Göta hovrätt.

Övriga fyra personer som stod åtalade i målet dömdes till villkorlig dom.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.