Hoppa till huvudinnehållet

Örnarna vann på hemmaplan: "De har aldrig åkt såhär bra"

Publicerad:
Ludvig Lindgren  (röd hjälm) gjorde ännu en stabil insats och tog tolv poäng under 16 heat.
Ludvig Lindgren (röd hjälm) gjorde ännu en stabil insats och tog tolv poäng under 16 heat. Foto: Emma Wallskog

Det var länge sedan Örnarna fick fira en seger.

Under söndagen vann laget däremot med tre poängs marginal när tävlingen fick avbrytas efter 16 heat.

– Det blev en tröst i bedrövelsen att vi vann, men det är tråkigt när det blir såhär, säger Örnarnas lagledare Fredrik "Figge" Olsson.

Hemmaklubben Örnarna ställdes under söndagen mot Team DaLej, Speedway054 och Nässjö i säsongens sjätte match. Redan inför matchen hade Örnarna erövrat fler poäng i år än på hela fjolåret (6 jämfört med 5) och nu kan alltså klubben dessutom räkna in en seger.

– Det är ju jätteroligt att fått ta första segern. Det ger mer självförtroende när det går bra, men det är bara att kämpa vidare, säger Örnarnas förare Erik Persson.

Avbröt tävlingen

Den senaste tidens varma väder ställde till det både för arrangören och för förarna. Det vattnades och sladdades flitigt mellan heaten för att få till banan.

Alla 16 kvalheat kördes innan tävlingsledningen och lagledarna samlades på innerplanen och tog beslutet att ställa in fortsättningen av tävlingen efter flera krascher.

Därmed blev det inga finalheat under söndagen.

Örnarna Speedway vannDivision 1Sjätte deltävlingen
Örnarna Speedway vannDivision 1Sjätte deltävlingen Foto: Emma Wallskog

– Det är lite tråkigt när man får ställa in tävlingen i slutet. Vi hade flera förare som inte tyckte banan var så pass dålig att tävlingen hade behövt avbrytas. De andra lagledarna började protestera och då kunde vi inte göra så mycket. De tyckte banan var för hård och hade för mycket löst material, säger "Figge".

Även hemmaföraren Erik Persson var tveksam till beslutet.

– Man måste ju kunna åka på sånt underlag också. Det är lite farligare, men man får ju köra därefter. Banan var lite svåråkt med spåren på "innern", men man kunde ju välja att åka andra spår.

Värmen ställde till det även för knattetävlingen Gunnar Lundberg Cup som skulle ha inlett söndagen på Grevby. Den fick ställas in helt på grund av banans skick.

– Säkerheten går givetvis först även om det känns surt. Vi får ta nya tag.

Från vänster: Henrik Fernström, Erik Persson, Ludvig Lindgren, Patrik Hamberg, Fredrik "Figge" Olsson.
Från vänster: Henrik Fernström, Erik Persson, Ludvig Lindgren, Patrik Hamberg, Fredrik "Figge" Olsson. Foto: Emma Wallskog
Erik Persson inledde söndagen lite försiktigt med en nolla i det första heatet, men ryckte sedan upp sig och tog sju poäng på tre heat.
Erik Persson inledde söndagen lite försiktigt med en nolla i det första heatet, men ryckte sedan upp sig och tog sju poäng på tre heat. Foto: Emma Wallskog

Berömmer laget

Ludvig Lindgren gick rent under söndagen och tog därmed 12 poäng. Erik Persson tog sju poäng efter att ha inlett lite försiktigt i det inledande heatet. Patrik Hamberg tog sex poäng och Henric Fernström fem poäng.

Även om tävlingen avslutades i förtid är "Figge" nöjd med laginsatsen.

– Killarna var grymt bra i dag. Erik vet vi ju har varit på gång länge och "Ludde" (Lindgren) är stabil som vanligt. Det märks även på Fernström och Hamberg att de tar sig mer och mer. De har lite att jobba vidare på båda två, men jag tror detta är en bra självförtroendeboost. De har aldrig åkt såhär bra förut och jag hoppas att vi kan hålla i detta.

Tvåa blev Team DaLej följt av Nässjö och Speedway 054.

”Figge” berömde bland annat Henric Fernström (röd hjälm) för att ha utvecklats under denna säsong.
”Figge” berömde bland annat Henric Fernström (röd hjälm) för att ha utvecklats under denna säsong. Foto: Emma Wallskog
Ludvig Lindgren (röd hjälm) är inlånad från Indianerna och blev enda förare att ta fullpott under söndagen.
Ludvig Lindgren (röd hjälm) är inlånad från Indianerna och blev enda förare att ta fullpott under söndagen. Foto: Emma Wallskog

Artikeltaggar

Erik PerssonGrevby motorstadionHenric FernströmLudvig LindgrenMotorsportÖrnarnaPatrik HambergSpeedway

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.