Skamfläck vid Brommösund

Insändare
PUBLICERAD:
Arkivbild på en annan fastighet.
Foto: Helena Landstedt / TT

Mitt i den prunkande sommaren då ljus, värme, smeksamma vindar och glittrande vattenvidder präglar tillvaron händer det att vi ser miljöer som skadas av vanvård. Det kan gälla hela landskap, det kan gälla fallfärdiga byggnader som förstör den allra mest förtjusande idyll!

Mariestads kommun med en unik skärgård inom sina hank och stör har fått det alldeles förträffliga tillnamnet ”Vänerns pärla” Rätt så! Just nu i sommarens fägring visar sig dock brister i vad det gäller skötsel och omsorg om byggnader och vanvårdade marker. Denna sommar tycks bli rekordartad när det gäller tillströmningen av turister. Detta har flera orsaker. Den lika unika som praktfulla naturen lockar givetvis. En annan faktor är ökade möjligheter till boende och dessutom tillgång till en vacker natur . Men det finns skamfläckar. En sådan är ett förfallet bussgarage ute vid Brommösund!

Byggnaden som en gång byggdes av ett familjeföretag som drev bla busstrafik. När verksamheten fick andra ägare och trafikbilden förändrades såldes garaget. I nutid har nuvarande ägare i stort sett använt garaget som skräpförråd. Såväl själva byggnaden som markområdet intill vittnar om ointresse och avancerad vanvård! Vad göra?

I första hand är det givetvis ägaren som är skyldig att hålla byggnaden i stånd och området ansat och snyggt. Detta sker inte! Således är det dags att aktuell myndighet i kommunens förvaltning omgående ser till att ägaren tar sitt ansvar. Ett föreläggande om vite, om inget sker, anses som självklart.

Det finns, vad undertecknad vet, seriösa intressenter som kan tänka sig att köpa fastigheten. Därmed skulle förfallet stoppas! Dessutom ges byggnaden ett nytt liv med ny verksamhet. Vad som helst, men skamfläcken måste bort! Det vore ytterst intressant och viktigt att ärendet snabbt läggs på beslutsnivå inom kommunens ledning! Garaget måste räddas!

Olle Karlsson

Brommösund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.