Alma Lindström och Markus Frykén har en premiär att se fram emot

Publicerad:
Törebodabördiga sångerskan Alma Johansson Lindström ska denna torsdagskväll för första gången framträda på Vandrarhemmet i Mariestad. Hennes sång får sällskap av Markus Frykéns gitarrspel.

Törebodabördiga sångerskan Alma Johansson Lindström ska denna torsdagskväll för första gången framträda på Vandrarhemmet i Mariestad. Hennes sång får sällskap av Markus Frykéns gitarrspel.

– Det ska bli spännande att för första gången spela där. Jag tycker att det är en himla mysig miljö som nog passar vår musik väldigt bra.

– Dessutom kanske det kommer ny publik dit också, det vore kul.

Angående publik, hur har det varit att återigen få spela live?

– Det har varit jättehärligt. På något sätt har det varit en lite annan känsla nu. Folk lyssnar och uppskattar mer. Tidigare år när vi sjöng på exempelvis Laxhall kom folk dit för att äta och musiken blev en bonus, nu känns det som att det är mer åt andra hållet.

Hur har ni valt programmet till torsdagens spelning?

– Vi har tagit med oss några låtar från sommarmusikkvällarna till våra spelningar utomhus. Vi försöker anpassa musiken efter de olika tillfällena. Att spela på Vandrarhemmet är mer av en konsert, därav kommer vi att bjuda på flera av våra egna låtar.

Hur många egna låtar har ni?

– Ja, det var en bra fråga. Det är kanske fem som vi har spelat offentligt. Vi har fler, men att komma ut med dem är segt. Samtidigt spelar vi många låtar i vår egen version, och de känns ibland som ens egna låtar också.

Är det något du ser extra mycket fram emot att framföra?

– "Jag väntar" av Sofia Karlsson har blivit väldigt uppskattad och blivit en av favoriterna. Dessutom ska det bli kul att få spela "Vårt sommartorp" som vi snart ska släppa.

Blir det mer egen musik framöver?

– Ja, förhoppningsvis ska vi släppa mer i höst och vinter.

Artikeltaggar

Alma LindströmLaxhallMariestadMarkus FrykénMusik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare