Tänk på allt vi åstadkommit tillsammans!

Insändare
PUBLICERAD:
Björn Berggren på en av de många Norsivaler som arrangerats i Mariestad.
Foto: Michael Gustafsson

Ola Olsson, som arrenderar Café Holmen i Mariestad, hade vänligheten att ta emot min tavla, som konstnären Sixten Fransson målat. Den Sixten som startade Gullbergsreklam och som deltog i karnevalståget MaRIOstad jubileumsåret 1983. Han målade sedan av ett foto, som togs på mej, då jag gick i täten, för att hålla takten. Den tavlan fick jag, men är 1x2 meter, så svårplacerad i en tvårumslägenhet.

Ola fick tavlan, när jag hämtade den i garderoben på Rotundan och tänkte gå till Second Hand med den. Han kom ihåg karnevalen och visste vad jag gjort, då han varit med stora delar av resan. Han satte upp tavlan direkt, trots att det var i kommunens fastighet och att fullmäktige beslutat att ingen får ihågkommas förrän efter sin död.

Lite roligt är också att dagens café ligger på samma plats som där det gamla cafét låg 1961. Vi satt där då, Arne Norlander och jag med folkparkschefen Kurt "Kula" Karlsson, Viola, Birgitta Anderssons mor och Gunnar Johansson, Kjell Gunnarssons pappa. Vi ville spela bingo i cafét och göra en festival med stort tivoli i parken. Bådadera blev av efter två till tre år och sedan blev det minst 200 kvällar till för min del i Jubileumsteatern och Rotundan. Ingen har gjort fler, men jag har hållit på i 60 år också.

Jag tycker att tavlan motiverar så där lagom i förhållande till det jag åstadkommit så det borde accepteras. Jag vill på det bestämdaste nu be er som skriver både insändare och på facebook något om att minnas mej och det jag gjort, det var ju ändå mitt jobb och jag kände mej kallad. Vi skall i stället minnas det vi alla åstadkommit tillsammans under alla de underbara åren och se framåt i stället!

Björn Berggren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.