Medborgarförslag nödvändigt?

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Geir Olsen

Läste i MT att ett medborgarförslag lämnats in, om att en badstrand behöver röjas och fräschas upp. Är inte det en oerhörd brist, att ett medborgarförslag är nödvändigt för att något så självklart skall behöva göras, i en kommun som säger sig värna om turismen (och egna kommuninnevånarna som semestrar hemmave).

Är man turist utomlands så görs stränderna i ordning varje tidig morgon. Det är väl mycket begärt i en liten kommun som Mariestad, men det görs inte utan orsak. Orsaken stavas turism och därmed klirr i kassan. En trevlig bieffekt är att människor trivs samt att orten befolkas och inte avfolkas.

Någon gång per säsong behöver stinkande sjögräs, vass och skog röjas för att hålla borta barr, kvistar, mygg och knott från stränderna. Kan passa på att påpeka, om inte ett medborgarförslag är nödvändigt, att stränderna även behöver frekvent städas och bearbetas. Rena och fräscha stränder är en tillgång som inte nog kan värdesättas.

På G?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.