Hoppa till huvudinnehållet

Fredricsons silver – 17 hundradelar från guld

Publicerad:
Peder Fredricson är en av tre svenskar i omhoppningen om OS-medaljerna.
Peder Fredricson är en av tre svenskar i omhoppningen om OS-medaljerna. Foto: Pontus Lundahl/TT

17 hundradelar.

Så nära var Peder Fredricson guldet i hästhoppningen i OS. Nu blev det ett silver – precis som i Rio de Janeiro för fem år sedan.

Den favorittippade britten Ben Maher vann den olympiska finalen efter att ha varit snabbast i omhoppningen med sex ryttare.

Henrik von Eckermann kom på fjärde plats och Malin Baryard Johnsson blev femma. Maikel van der Vleuten från Nederländerna knep bronspengen.

Det var fullständig svensk dominans i grundomgången i OS-finalen i hästhoppning. Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson var samtliga felfria på den mycket svåra banan i Tokyo.

De andra tre ryttarna som klarade banan av de 30 startande var Ben Maher, Maikel van der Vleuten och japanen Daisuke Fukushima, rankad på plats 600 i världen.

Alla andra hade minst ett fel, däribland favoriter som världsettan Daniel Deusser, Tyskland, och schweizaren Martin Fuchs, rankad tvåa i världen, som rev två hinder vardera.

Tidigare år har det individuella resultatet även räknats in i lagtävlingen, men från och med i år avgörs de båda disciplinerna var för sig. Lagtävlingen inleds på fredag.

Henrik Skiöld/TT

Mikael Forsell/TT

Artikeltaggar

HästsportOSPeder FredricsonSportTokyo

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.