Hoppa till huvudinnehållet

Sångfest trots mörka moln

Publicerad:
Allsångsälskare har fått vänta länge på att sjunga tillsammans. Under tisdagskvällen var det äntligen dags, när Folkparksföreningen arrangerade en musikalisk afton.
Allsångsälskare har fått vänta länge på att sjunga tillsammans. Under tisdagskvällen var det äntligen dags, när Folkparksföreningen arrangerade en musikalisk afton. Foto: Jennie Hilli Sjöqvist

Mörka moln och en regnig väderprognos hindrade inte Mariestadsborna från att stämma upp i gemensam sång. Under tisdagskvällen hölls sommarens enda ”Allsång i parken”.

Trots att himlen såg ut att kunna öppna sig vilken sekund som helst hade cirka 180 personer tagit sig till Karlsholmes utomhusscen för att testa sina stämband under tisdagskvällen.

Nästan två år efter den senaste allsången var det alltså dags igen. Gänget på scen var samma som tidigare: Torbjörn Forssell som allsångsledare och bandet Styrelsen bakom honom. Dessutom gästade ett gäng lokala förmågor.

Linn Mustajärvi och Torbjörn Forssell gav sig på ”Pretty woman”, med god hjälp av publiken och bandet Styrelsen.
Linn Mustajärvi och Torbjörn Forssell gav sig på ”Pretty woman”, med god hjälp av publiken och bandet Styrelsen. Foto: Jennie Hilli Sjöqvist
Agne Lager hade fullt upp med att avlägsna vatten från bänkarna.
Agne Lager hade fullt upp med att avlägsna vatten från bänkarna. Foto: Jennie Hilli Sjöqvist

Syskonen Linn och William Mustajärvi inledde med Skyfall av Adele och därefter stämde publiken upp i ”Pretty woman”. Det märktes att många hade saknat allsångskonceptet, även om det i pandemitider inte var möjligt för allsångsledarna att gå ut med mikrofonen i publiken.

De mest långväga musikerna var ”gamla goa gubbar från Skövde och Skara”, som de själva uttryckte det. Bandet Airbags, som de kallar sig, bjöd på svängiga tongångar från 1960-talet.

Stefan Gustafsson, som kan stoltsera med att ha gästat alla allsångskvällar hittills, framförde Mando Diaos tolkning av Strövtåg i hembygden.

”Jag vill vara din Margareta” lockar alltid till sång.
”Jag vill vara din Margareta” lockar alltid till sång. Foto: Jennie Hilli Sjöqvist
Stefan Gustafsson tolkade Mando Diao, som i sin tur har tolkat Gustaf Fröding.
Stefan Gustafsson tolkade Mando Diao, som i sin tur har tolkat Gustaf Fröding. Foto: Jennie Hilli Sjöqvist

Innan kvällen var över hann även kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson göra comeback vid mikrofonen, efter att ha gästat allsången för tre år sedan.

Artikeltaggar

AllsångJohan AbrahamssonKarlsholmeMusikTorbjörn Forsell

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.