Hoppa till huvudinnehållet

Presentkort ska få fler att använda hjälm

Publicerad:
Petra Hansson, verksamhetschef på NTF Skaraborg, och Marie Andersson, trafikingenjör på Mariestads kommun, hoppas att fler Mariestadsbor tar på sig cykelhjälm efter den gemensamma kampanjveckan som startades på måndagen.
Petra Hansson, verksamhetschef på NTF Skaraborg, och Marie Andersson, trafikingenjör på Mariestads kommun, hoppas att fler Mariestadsbor tar på sig cykelhjälm efter den gemensamma kampanjveckan som startades på måndagen. Foto: Charlotte Ferneman

I Mariestad är det många cyklister som inte använder hjälm.

Under veckan satsar NTF Skaraborg tillsammans med Mariestads kommun extra på ökad användning av cykelhjälm i staden.

– Vi gör allt vi kan för att få folk att ta sitt förnuft till fånga, säger Petra Hansson, verksamhetschef på NTF Skaraborg.

Under måndagsmorgonen fanns NTF Skaraborg och Mariestads kommun på plats i korsningen mellan Mariagatan och Sandbäcksvägen. De gick inte att missa, med sig hade de en jättestor hjälm.

Detta som uppstart på en kampanjvecka för ökad säker cykling samt ökad användning av cykelhjälm. Kampanjveckan är en del av en nationell insats från NTF.

– För att uppmärksamma ökad säker cykling har vi valt den här korsningen, där cykelbanan byggts om just för detta. Kampanjen ska vara i positiv anda för cyklisterna, säger Petra Hansson.

– Det var självklart för oss i kommunen att vara med på det här. Vi ser jättepositivt på NTF:s arbete och det är roligt att de vill satsa på Mariestad, säger Marie Andersson, trafikingenjör i Mariestads kommun.

En del i kampanjen är att sätta upp papperscykelhjälmar längst med Sandbäcksvägen in mot stan. Dessa hjälmar kommer dyka upp då och då under veckan. Den som hittar en pappershjälm kan plocka med sig den och använda som presentkort vid köp av cykelhjälm på Intersport i Mariestad, som även dem är en del av satsningen.

Artikeltaggar

CyklarNTFPetra HanssonTrafik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.