Tävlingsdebut och vinster för Mariestadscyklisten

Cykling
PUBLICERAD:
Theo Andersson gjorde tävlingsdebut.
Foto: PRIVAT
I lördags höll Trollhättans SOK i sin deltävling i Västgötacupen.
Mariestadcyklisten hade flera åkare på plats.

Theo Andersson var först ut av Mariestadsklubbens åkare. Andersson, som gjorde sin första start i tävlingsklass pojkar 9-10, fick till ett fint race och kom på en 14-plats.

Isak Pakkanen, som precis börjat på cykelgymnasiet i Torsby, var även han på plats. Efter ett väl genomfört lopp kom Pakkanen in på en tredjeplacering i P15-16.

Dubbla segrar

Dagen efter stod Järfälla XCO på schemat för några av klubbens åkare. Det var lite av en generalrepetition då MTB-SM kommer köras där 2022/23, så tävlingen lockade många åkare i alla klasser.

Mariestadcyklisten kom att få två segrar under dagen. Det var Fredrik Funk i H30 och Anna Svantesson i D40, som båda hade bra flyt på den för dem helt nya banan.

Det kördes även MTB-SM i långlopp under söndagen. Det var Alliansloppet MTB i Trollhättan som arrangerade det hela. Mariestadcyklisten hade Edvard Larsson till start i H30 och han körde in på en femteplats över det 80 kilometer långa loppet.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.