Hoppa till huvudinnehållet

Helena-fallet: Misstänkt begärs häktad - förnekar brott

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
Polisen spärrade under tisdagen av ett större område vid en adress på Dragspelsvägen i Radbyn. Avspärrningen hävdes efter tre timmar.
Polisen spärrade under tisdagen av ett större område vid en adress på Dragspelsvägen i Radbyn. Avspärrningen hävdes efter tre timmar. Foto: Charlotte Ferneman

En man i 60-årsåldern begärs häktad i Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord på Helena Andersson.

Under häktningsförhandlingen, som pågår just nu, uppger mannens advokat Thomas Berner att hans klient förnekar brott och yrkar på att mannen försätts på fri fot.

En stor mängd poliser fanns på plats.
En stor mängd poliser fanns på plats. Foto: Charlotte Ferneman

Det var i måndags som en Mariestadsbo anhölls som skäligen misstänkt för mordet på Helena Andersson 14 juni 1992. Nu är det ändrat till sannolika skäl - vilket är den starkare misstankegraden.

Detta sedan Kalla fall-gruppen i Göteborg gått igenom hela utredningen. Den misstänkte har tidigare figurerat i utredningen, men aldrig som misstänkt.

Under tisdagen spärrade polisen av en plats på Dragspelsvägen i Radbyn som har koppling till mannen.

Polisen sökte igenom platsen med hundpatrull och tekniker, även åklagaren Jenny Karlsson var på plats. Åklagaren ville då inte uttala sig vad som söktes på platsen. Efter tre timmar hävdes avspärrningen.

Inställning

Under onsdagsförmiddagen var det oklart hur mannen ställer sig till brottsanklagelserna. Advokaten Thomas Berner sa bara:

– Inga kommentarer. Du kommer att förstå senare varför jag säger så...

Häktningsförhandlingen inleddes klockan 15:30 i Skaraborgs tingsrätt på onsdagseftermiddagen. I samband med förhandlingen uppgav försvarsadvokat Thomas Berner att hans klient förnekar brott och yrkade på att mannen försätts på fri fot.

Man misstänkt för Helenamord
Mordet på Helena Andersson kan snart nå en lösning.
Mordet på Helena Andersson kan snart nå en lösning. Foto: Charlotte Ferneman

Åklagaren kommer att hålla en presskonferens efter häktningsförhandlingen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarMariestadMordSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.