Nej till lekplats på Ekudden

Samhälle
PUBLICERAD:
Boende på Ekudden vill se en lekplats mellan gamla och nya bostadsområdet, men kommunen säger nej. Först vill man hinna med att underhålla dem som redan finns.
Foto: Ann Löfgren/Arkiv
Det blir ingen ny lekplats på Ekudden. Kommunstyrelsens arbetsutskott avslår förslaget.

Det var i början av året som Caroline Ekeroth skickade in ett medborgarförslag till kommunen med en önskan om att det ska byggas en lekplats mellan gamla och nya Ekudden.

Nu har ärendet utretts och den styrande majoriteten säger nej till förslaget.

– Vi behöver underhålla de lekplatser vi har, sedan kan vi titta på att göra fler, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson (M).

Han förklarar att kommunen har en plan för hur lekplatser ska skapas och skötas, men att tekniska förvaltningen inte hunnit med alla åtgärder som behövs.

– Att peta in nya platser då blir fel, menar Abrahamsson.

Oppositionsrådet Janne Jansson (S) håller inte med.

– Tittar du på kartan över befintliga lekplatser är det en stor tom yta vid Ekudden; det skulle vara lämpligt att ha en lekplats där. Närmaste finns nu i Alhagen, säger han och uttrycker att det känns tokigt att barnfamiljer ska behöva gå över den vältrafikerade Marieforsleden.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.