Musikläraren Ulrik ska spela sin musik på branchfestival

Publicerad:
Ulrik Ehn, musiklärare på Gullstensskolan, uppträder i helgen på en branchfestival för musiker. Foto: Kristina Weiselius

Branchfestivalen för musiker "Live at heart" i Örebro är i full gång. Under tre kvällar underhåller Ulrik Ehn, till vardags musiklärare i Gullspång.

– I år har Nerikes Allehanda en egen scen på "Live at heart". Den är endast till för lokala artister. Jag skickade in en ansökan om att få uppträda där och blev utvald som en av tio artister att få chansen, berättar Ulrik Ehn som bor i Örebro.

Musiken har präglat Gullspångssonens liv. I 14-årsåldern satte han ihop sitt första band. I början på 1990-talet, 22 år, gammal påbörjade Ulrik sin musikutbildning; först Fridhems folkhögskola sedan Musikhögskolan i Örebro. Huvudinstrument var bas och sång.

– Att få spela på "Live at heart" betyder mycket för mig då det är Sveriges största showcasefestival, alltså en branchfestival för musiker, säger Ulrik Ehn.

Han berättar att beskedet kom i maj, juni och att han efter det spelat mycket för att komma i form.

– Jag har en lång erfarenhet av att uppträda, bland annat som trubadur men att nu få spela eget känns extra roligt.

Duktiga musiker

Sedan 2002 har Ulrik pendlat mellan hemmet i Örebro och jobbet som musiklärare på Gullstensskolan. Under alla år har han även varit musikskivandet trogen.

– När jag var mellan 20 och 30 år skrev jag många låtar. Sedan blev det barn och familj men efter skilsmässan har jag kommit i gång med skrivandet igen.

Ulrik släppte sitt första album 2018. På den skivan spelade han alla instrument själv. Till kommande albumet, som ska släppas under hösten eller i vinter, har han tagit hjälp av några musiker som även ska finnas med på scenen i Örebro denna helg.

– Det är ett hopplock av duktiga musiker. Vi är inget fast band utan får se hur vi gör framöver, berättar Ulrik och tillägger att det både kommer att finnas stråk- och blåsmusiker med på scenen.

Dessutom kommer Karin Wistrand, som var sångerska i rockbandet Lolita Pop, att gästa på en spelning.

– Hon är med och sjunger i låten "Hold on", och är även involverad i hela festivalen, berättar Ulrik Ehn.

Flera singlar

Datumet för släppet av det nya albumet är inte satt än. Men det står klart att det blir några singlar innan dess.

– Det är så man får jobba som oetablerad för att synas. Första singeln ska jag nog släppa i oktober, säger Ulrik som beskriver sin musik som behaglig rock/pop.

– Mina låtar är på engelska handlar om komplikationer i relationer men det finns också fina texter med kärleksförklaringar.

Artikeltaggar

GullspångGullstensskolanLärareMusikÖrebroUlrik Ehn

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare