Hoppa till huvudinnehållet

Kretsens ungdomar stämplade ut för säsongen

Publicerad:
Nioåriga Elvira Friman, OK Amne, hade koll på kontrollerna.
Nioåriga Elvira Friman, OK Amne, hade koll på kontrollerna. Foto: Johan Eklöf

Tävling och träning i ett. Ungdomsserien i orientering har gjort bokslut för i år.

– Nu ska det bli skönt att vila så jag är redo nästa säsong igen, sa nioåriga Elvira Friman i OK Amne.

Ungdomsserien avgjordes i fyra etapper där barn och ungdomar från OK Amne (Gullspång) OK Skogsstjärnan (Töreboda) och Mariestads FK deltog. Ungdomarna tävlade i sju olika klasser utifrån nivå och kön. Målet var att på ett roligt sätt lära sig hur en tävling fungerar. Under onsdagskvällen samlades fyrtiotalet barn för att avsluta serien med skogsorientering på Snapen i Mariestad.

– Banan var ganska lätt eftersom det inte fanns så många korsningar där jag kunde ta fel väg. Men att springa i skogen är jobbigt, så nu är jag lite trött, sa Elvira Friman som bjöd på en pigg spurt.

Nioåringen kom i mål efter nästan 15 minuter i terrängen.

– Jag var fokuserad på att inte missa någon kontroll och ville inte att någon annan skulle springa förbi mig. Jag orienterar mest för att det är roligt, men är det tävling gäller det ju att vara först, sa Elvira Friman.

Vad är det roligaste med orientering?

– Att jag rör på mig och klurar ut var kontrollerna finns.

Många olika åldrar

Åldersspannet på deltagarna var 3–16 år. Jacob Haggård, Mariestads FK, tillhörde de mer erfarna. Han har varit med i ungdomsserien en handfull gånger och vet vad som gäller.

– Jag gillar det här upplägget med folk från närområdet och att bara barn och ungdomar får vara med. Dessutom är inte den här tävlingen på lika blodigt allvar som många andra, säger 16-åringen.

Jacob Haggård, Mariestads FK, gillar tävlingskonceptet.
Jacob Haggård, Mariestads FK, gillar tävlingskonceptet. Foto: Johan Eklöf
Ett fyrtiotal barn och ungdomar var med på avslutningen.
Ett fyrtiotal barn och ungdomar var med på avslutningen. Foto: Johan Eklöf

Artikeltaggar

Mariestads FKOK AmneOK SkogsstjärnanOrienteringSnapen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.