83 miljoner kronor för upprustning av Göta kanal

Nyheter
PUBLICERAD:
M/S Bellevue lämnar Töreboda med kurs mot Sjötorp.
Foto: Malin Bring, Arkivbild
Nästa år inleds det sista året i det historiskt stora renoveringsarbetet av Göta kanal. Regeringen satsar ytterligare 82.6 miljoner kronor på renoveringar för den kommande vintern. Det betyder att de mest omfattande renoveringarna sedan kanalen byggdes 1832 nu får möjlighet att slutföras.

Det betyder att totalt närmare en miljard kronor har investerats i att bevara det kulturhistoriska byggnadsverket, sedan renoveringarna påbörjades för sex år sedan.

– Investeringarna har stor betydelse för hela besöksnäringen utmed Göta kanal och säkerställer därmed många arbetstillfällen, säger Roger Altsäter vd på AB Göta kanalbolag i ett pressmeddelande.

– Framförallt möjliggör de en trygg och säker vistelse för våra tre miljoner besökare.

– Vi nu får slutföra det stora renoveringsprogrammet känns viktigt och fantastiskt bra. Det ger oss goda förutsättningar att fortsätta utvecklingen och bevarandet av årtusendets svenska byggnadsverk med 19 mil kanal. Vi har en ägare som både tar ansvar och ser potentialen i svensk besöksnäring säger Magnus Hall, styrelseordförande i AB Göta kanalbolag.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.