P4 Nästa vinnare är från Skaraborg

Musik
PUBLICERAD:
M.W med Adam Warnskog och Mattias Åström från Skövde vann riksfinalen i P4 Nästa 2021. Pressbild
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Duon M.W. från Skövde är riktiga segrare. Först tog de hem P4 Nästa deltävlingen hemma i Skaraborg. Därefter kammade hem finalen.

I fredags avgjordes P4:s rikstäckande musiktävling P4 Nästa. Finalen direktsändes från Västerås konserthus. Där framförde åtta finalister sina låtar live framför en mindre publik. Programledaree var Titti Schultz och Fredrik Birging och för ytterligare musik stod mellodeltagaren och tidigare P4 Nästafinalisten Clara Klingenström. Dessutom gjorde några tidigare vinnare av tävlingen ett medley av sina vinnarlåtar.

Vinnaren M.W

Finalens jury bestående av Rita Jernquist, Germund Stenhag, Michael Cederberg och Maths Broborg samt de som sms-röstade gillade duon M.Ws egenskrivna låt "Feels" som slutligen blev vinnare.

M.W. består av vännerna Adam Warnskog och Mattias Åström från Skövde. De började skapa musik ihop för cirka fem år sen och nu säger de att de äntligen hittat sin genre. Med deras låt tävlade de i Skarborgsfinalen bland annat mot Mariestadssångerskan Hanna Gustavsson alias Sinnah med låten "Cupcake" och Älgaråsbördiga Julia Hallåsen som tävlade med "Even the darkest night".

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa där sedan åtta artister tas ut till riksfinalen. Nu kommer M.W.s "Feels spelas på P4 regelbundet.

M.W. bestående av vännerna Adam Warnskog och Mattias Åström från Skövde tog hem riksfinalen i P4 Nästa.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.