Akersten slet tappert i Vätternrundan

Cykling
PUBLICERAD:
Alfred Akersten tog sig igenom alla 31.5 mil.
Foto: Björn Spjut
På fredagskvällen gick första start för Vätternrundan 2021, som var först ut av de stora motionsloppen sedan pandemin startade.
En av dem som klarade utmaningen att cykla 31,5 mil var debutanten Alfred Akersten från Mariestad.
– Skönt att äntligen vara i mål. Jag är inte sugen på att cykla mer i dag och inte i morgon heller, sade Alfred efter lördagens målgång.

Förra året ställde Vätternrundan om till en hemmavariant, precis som så många andra motionslopp i Sverige. Men på fredagskvällen var det äntligen dags för cykelfantasterna att ta sig an utmaningen runt Vättern igen. Årets Vätternrunda hade anpassats utifrån de rådande restriktionerna med förändringar i framför allt start, mål och depåer.

Vätternrundan bjöd i år på en extra utmaning med en ny, längre bansträckning och med fler mörkertimmar eftersom loppet körs i september i stället för i juni. Med den nya och säkrare bansträckningen var Vätternrundan i år 315 kilometer – lite drygt en och en halv mil längre än tidigare.

Klockan 19.30 på fredagskvällen trampade de första cyklisterna ut från centrala Motala och därefter startade cyklisterna under större delen av natten mot lördagen. Alla med målet att ta sig de 31,5 milen runt Vättern innan målet hägrade i Motala.

Alfred Aksersten från Mariestad och hans son Johannes cyklade tillsammans.

– Jag tror hellre han hade kört ensam, han fick vänta på mig en hel del. Mitt mål var att komma runt, han hade helt andra ambitioner, säger Alfred.

Får vi se dig på startlinjen nästa år?

– Det får vi allt se, du får fråga mig om några veckor. Nu ska jag smälta det här först.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.